MENU
Workshop non-verbale communicatie

Het werken met groepen is voor onze specialist een tweede natuur geworden. Zijn achtergrond als groepsleider op een internaat voor moeilijk opvoedbare jongeren in combinatie met zijn ervaringen als professionele pantomime speler vormen de perfecte basis voor de bijzondere workshop “non-verbale communicatie”.

Onze workshopleider start zijn workshop vanuit enkele populaire pantomime technieken, maar gaat beduidend verder dan alleen maar “kunstjes leren”. De afgelopen jaren heeft hij zijn workshops doorontwikkeld op inhoud, waarbij het toepassen van pantomime technieken een uitstekend hulpmiddel is om de deelnemers bewust te laten zijn van hun eigen lichaamstaal én die van een ander.

Het prikkelen van de verbeelding speelt een belangrijke rol om nieuwe processen te ontwikkelen en te stimuleren. Of het nu gaat om teambuilding, persoonlijke effectiviteit en/of rituelen, Onze specialist laat u versteld staan van wat de deelnemers in korte tijd ontwikkelen op het gebied van samenwerking, bewustwording, zelfvertrouwen, expressie, communicatie en motivatie.

Er worden tijdens de workshop non-verbale communicatie oefeningen gedaan waarbij men niet direct met elkaar samenwerkt, maar leert om elkaar als referentiepunt te zien. Men leert kijken om te kunnen anticiperen op gedragingen van een ander (kring- en rij- opdrachten). Het meest belangrijke onderdeel is hoe je een boodschap moet overbrengen: jezelf verplaatsen naar de toeschouwers, leren kijken door hun ogen; door middel van observering en het analyseren van bewegingen duidelijk maken hoe je een boodschap kunt overbrengen.
Vervolgens worden tijdens de oefeningen steeds meer spelmomenten ingebracht. Aspecten als geloofwaardigheid en consequent – zijn komen nadrukkelijk aan de orde. Langzaam maar zeker worden deze spelopdrachten uitgebouwd tot groepsopdrachten. Daarbij wordt benadrukt dat de individuele prestatie ondergeschikt is aan de groepsopdracht. Middels oefeningen als b.v. touwtrekken en muren verplaatsen komt dit duidelijk tot uitdrukking, wat vaak tot hilarische situaties leidt.

Workshops bij GH Events

De workshops georganiseerd door GH Events staan garant voor een een pracht beleving en vooral ook veel gezelligheid. De deelnemers nemen met een zeer goed gevoel afscheid van de instructeur en gaan tijdens het drankje de verhalen uit wisselen met de collega’s. Hiernaast ziet u een aantal foto’s die u een beeld geven van deze workshop.

Ik wil meer informatie

Vragen over een van onze workshops of teambuilding activiteiten? Neem dan volledig vrijblijven contact met ons op. We proberen je altijd binnen 24 uur antwoord te geven.

Workshop Non-verbale communicatie

Op een zeer leuke en ludieke manier gaan de deelnemers met elkaar aan de slag, dit onder bezielende leiding van onze specialist. Hiernaast ziet u een aantal foto’s die u een beeld geven van deze workshop.

Wij werken onder andere voor: