MENU
Workshop schermen

Tijdens de workshop schermen zult u op een unieke manier kennismaken met de schermsport. We zorgen ervoor dat al het materiaal voor u klaar staat zodat u gelijk met uw gezelschap aan de slag kunt gaan. We zullen starten met een kleine instructie en volgen daarop met een korte inleiding over de schermsport. Hierin komt de geschiedenis van het schermen aan bod en we leggen u de verschillende disciplines uit. In de schermsport komen diverse wapens aan bod, waaronder een floret, degen en een sabel, deze zullen we u gelijk laten zien.

Na de inleiding gaan we aan de slag met het voetenwerk, de deelnemers van de workshop schermen worden in stelling gezet. Dit wordt ook wel én garde genoemd. Het voetenwerk is zeer essentieel tijdens de schermsport, we gaan dan ook diverse basis voetpassen oefenen. Wanneer iedereen het voetenwerk aardig onder de knie heeft gaan we de wapens en beschermspullen uitdelen. Elke deelnemer van de workshop schermen krijgt een sabel, masker, vest en een handschoen. Vervolgens gaan we verder met een aantal aanvalstechnieken en verdedigingen (ook wel weringen genoemd).

De volgende stap bij de workshop schermen is het duelleren, we gaan eerst een aantal duellen oefenen en vervolgens worden er teams ingedeeld. In deze teams zul je vervolgens tegen elkaar gaan duelleren, spannend!

Alle deelnemers van de workshop kunnen zonder problemen op hun eigen niveau meedoen. Alles is goed, of je nu zeer enthousiast aan de slag gaat of lekker op het gemak. De workshop schermen is trouwens geschikt voor jonge en oude deelnemers, fit of weer net iets minder fit.

Wat kost een workshop schermen?

Groepen tot en met 12 personen € 340,-
Iedere extra deelnemer € 24,00 p.p.

Voor groepen groter dan 30 deelnemers maken wij graag een scherpe prijs!
Een workshop duurt 1 tot maximaal 2 uur.

Reiskosten van de instructeur € 0,45 per km
Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW, parkeerkosten.

Goed om te weten:
Bijna iedere ruimte is geschikt, ook pilaren of andere obstakels hoeven geen probleem te zijn. Vooral de hoogte van de zaal is belangrijk, deze moet minimaal 2.70 meter hoog zijn.
schermmasker. Door de COVID-19 regelgeving is het van belang om gebruik te maken van een ruimte waarin voldoende kan worden geventileerd. Verder is het van belang om gedurende de workshop zoveel mogelijk rekening te houden met 1,5 meter afstand.

Schermen kan binnen in een sportzaal of andersoortige sportruimte maar is natuurlijk ook uitermate geschikt om dit buiten te doen

De volgende indicatie kunt u aanhouden m.b.t. de afmeting van de zaal;

Tot 15 deelnemers 60 m2
Tot 30 deelnemers 120 m2
Tot 60 deelnemers 240 m2
Tot 100 deelnemers 600 m2
Grotere groepen in overleg.

Bij mooi weer is het heerlijk om de workshop buiten aan te bieden. Probeer altijd wel een zaal achter de hand te hebben in geval van slecht weer. Dan kan de clinic schermen te allen tijde toch worden uitgeoefend.

Kledingadvies:
Sportieve vrijetijdskleding en schoenen worden aanbevolen. Reservekleding kan soms ook goed van pas komen. Tijdens het schermen kan men het wel warm krijgen vandaar dat een droog shirt en bv. deodorant soms wenselijk zijn. Mocht de workshop in een sportzaal plaatsvinden neem dan zaalschoenen mee met zolen die niet afgeven.

Mocht u vragen hebben of willen weten of een bepaalde datum vrij is belt u ons dan gerust.

Wij kijken er naar uit om samen met u een geweldige workshop te beleven!

Workshop schermen, zeker een voltreffer!

 

Ik wil meer informatie

Vragen over een van onze workshops of teambuilding activiteiten? Neem dan volledig vrijblijven contact met ons op. We proberen je altijd binnen 24 uur antwoord te geven.

Een clinic schermen, een uitdagende workshop

Wanneer u een clinic schermen wilt volgen, dan kan dat op vrijwel elke gewenste locatie binnen- en buiten Nederland. De scherm clinic is handelbaar voor jong en oud, sportief en minder sportief en kan worden uitgeoefend door grote en kleine gezelschappen. Onze medewerkers staan in ieder geval graag voor u klaar, heten u van harte welkom en zullen er een leuke workshop van maken.

Wij werken onder andere voor: