MENU
Workshop bonbons maken

Tijdens deze “lekkere” workshop bonbons maken leert onze chocolatier Cees zijn gasten bonbons maken. Tijdens deze workshop bonbons maken krijg je een duidelijke uitleg over chocolade en wat je er allemaal mee kunt maken. Vervolgens ga je met de groep aan de slag; vormpjes en vullingen klaarmaken, inspuiten, decoreren… en klaar is K(C)ees!. Cees loopt rond tijdens de workshop bonbons maken en geeft aanwijzingen wanneer het nodig is.

De chocolade bonbons proeven
Het is vanzelfsprekend dat zo af en toe proeven van de chocolade bonbons ook bij de workshop bonbons maken hoort. De meeste deelnemers hebben hier dan ook geen bezwaar tegen. Na afloop van de workshop bonbons maken kunt u de eigen gemaakte bonbons of pralines inpakken en meenemen naar huis. Laat de bonbons nog eens proeven door je familie en geniet nog even na van de lekkere workshop.

Vraag het eens aan de velen die u voorgingen, een workshop bonbons maken is een workshop om je vingers bij af te likken.

De geschiedenis van chocolade
Chocolade bestaat al honderden jaren, het is ooit begonnen bij de maya’s uit het Amazondegebied in Zuid-Amerika. Zij geloofden namelijk in het jaar 300 na Christus al dat de cacaobonen een geschenk van god waren. Toentertijd werden de cacaobonen al gebruikt om een chocoladedrank te maken, genaamd ‘xocolati’.  Deze drank gaf de maya’s uitzonderlijke passie, die hen zowel op het slagveld als in bed tot bijzondere prestaties dreef.

Cacao kwam pas naar Europa in de middeleeuwen en sinds 1828 kennen we chocolade in z’n huidige vorm. De Nederlander Coenraad van Houten had een hydraulische pers uitgevonden waarmee hij de helft van de cacaoboter uit de cacaobonen persen kon. De restanten werden vermalen tot cacaopoeder dat gemengd met gesmolten cacaoboter en suiker, werd omgetoverd tot overheerlijke chocolade.

Workshops bij GH Events

De workshops georganiseerd door GH Events staan garant voor een een pracht beleving en vooral ook veel gezelligheid. De deelnemers nemen met een zeer goed gevoel afscheid van de instructeur en gaan tijdens het drankje de verhalen uit wisselen met de collega’s.

Ik wil meer informatie

Vragen over een van onze workshops of teambuilding activiteiten? Neem dan volledig vrijblijven contact met ons op. We proberen je altijd binnen 24 uur antwoord te geven.

Workshop Bonbons maken bij GH Events

Heerlijk, gezellig, relaxed, verrassend, kortom een zeer fijne workshop met top begeleiders.

Wij werken onder andere voor: